sobota, 21 listopada 2009
paprykowe raz dwa trzy!
Odwiedziłam psiapsiółkę na pysznym obiadku i wyszlam od nich z trzema książkami kucharskimi :) Jedna najbardziej przypadła mi do gustu (nie z powodu szaty graficznej, ale z powodu zawartości) - coś idealnego na obecny stan mojego czasu wolnego, a raczej na jego chroniczny brak. Przekąski, dania i desery przyrządzane w 5, 10 i 15 minut. Wprawdzie, nie wszystko jest takie różowe, bo część składników trzeba przygotować wcześniej (jak np. marynata, ugotowanie fasoli itp), ale i tak to, co zrobiłam robi się rzeczywiście szybko.
Na przykład papryka z serem feta. Paprykę przekrawamy na pół, wyciągamy pestki ze środka, myjemy, faszerujemy serem feta wymieszanym ze śmietana (śmietany tyle, by z sera zrobiła się kremowa konsystencja, nie rzadka maź). Lekko posypać świeżo zmielonym pieprzem i wstawić na ok 10 minut do piekarnika. Najlepiej z fukcją grilla (podobno), ale ja takowej nie mam, a wyszlo bardzo smacznie. I szybko!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam tak zrobiona paprykę
OdpowiedzUsuńMniamku ..ja taka papryke pamiętam z Bułgarii i kiedys nawet robilam.Przypomnialas mi pyszne danko :)
OdpowiedzUsuńno patrzcie, a ja takiej wczesniej nie znalam, a ona taka prosta, latwa i przyjemna :)
OdpowiedzUsuń