sobota, 22 sierpnia 2009

ryba ekspresowa acz smaczna, że palce lizać!



Dwa lata temu zakochałam się w Jamiem Olivierze. Mąż zrozumiał i zaakceptował mą miłość tak,że nawet dostałam od niego dwie książki tego kucharza. Podzielę się z Wami przepisem, do którego często wracam, jako, że robi się go rzeczywiście w 5 minut (oprócz pieczenia rzecz jasna) a zjada się go w drugie 5 minut taki jest pyszny.

Co potrzeba?
*2 filety z dorsza
*1 lub dwa pomidory z gałązki albo parę koktajlowych (miło by było, gdyby to były prawdziwe pomidory – czyli takie pachnące a nie tylko wygląd i woda…)
*Kula mozzarelli
*Garść tartego parmezanu
*Oliwa
*Sól morska
*Zmielony świeży pieprz
*Listki bazylii

Jak przygotować?
Nastawić piekarnik na 220 stopni, rybkę ułożyć na folii do pieczenia, na niej plasterki pomidora, mozzarelli, listki bazylii, parmezan. Posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy oliwą i to wszystko! Teraz już wkładamy do piekarnika na 15 - 20 minut. Prawda, że łatwe, proste i przyjemne?

2 komentarze: